Boğaziçi Üniversitesi’nde yeni nesil öğretmenler yetiştirmek üzere Öğretmen Akademisi kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), öğretmenlere 21. yüzyıl yetkinliklerini kazandırmak amacıyla, okullara ve K12 öğretmenlerine yönelik özel eğitimler tasarladığı Öğretmen Akademisi programını 5 Mart tarihinde Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle başlattı.

BÜYEM Öğretmen Akademisi, gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük önem taşıyan öğretmenleri küresel düzeyde öğretmenlik yetkinlikleriyle buluşturmak üzere, onların yenilikçi bilgi ve yeniliklerle donatılmasını, yurt dışındaki gelişmeleri takip edebilmelerini, yeni yöntemlerle tanışabilmelerini ve kendilerini alanlarında geliştirebilmelerini amaçlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) Müdürü Dr. Tamer Atabarut, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin, BÜYEM Öğretmen Akademisi Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe ve eğitimci-yazar Dr. Özgür Bolat’ın konuşmalarıyla katıldıkları açılış töreni ile hizmete giren Öğretmen Akademisi’nde Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin akademik kadrosu ve alanında uzmanlaşmış profesyonel eğitimciler tarafından sunulan eğitimler, öğretmenlerin ve kurumların önceliklerine uygun olarak tasarlanıyor.