BÜYEM 15. Kuruluş Yıl Dönümü

‘’Yaşamboyu eğitim uzun bir bayrak koşusudur’’

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), 15. kuruluş yıldönümünde eğitim sektörü profesyonellerine ve her yaşta eğitimin önemine inanan herkese yönelik bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. BÜYEM, 15. yılı nedeniyle düzenlediği “Yaşa, Öğren ve Geleceği Keşfet” panelinde gazeteci Emin Çapa, eğitimci Doç. Dr. Fatma Nevra Seggie ve finans dünyasının önemli isimlerinden Murat Yeşildere ‘yi 13 Kasım tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırladı.

Etkinlikte, BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut, ‘’Yaşamboyu eğitimin uzun bir bayrak koşusu’’ olduğunu belirterek konuklara BÜYEM 15. yılından önemli satırbaşlarını aktaran bir konuşmayla seslendi. BÜYEM’in 15 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında 75 bin kişiye ulaşarak gelirini 10 kat, eğitim sayısını 15 kat, katılımcı sayısını ise 20 kat artırdığını belirten Atabarut, her yaş ve meslekten bireylere açık eğitimlerden Kıbrıs, ABD, Libya ve Kosova’ya uzanan eğitimlere, İkinci Bahar programı çerçevesinde Harvard Üniversitesi ile devam eden işbirliğinden göçmenlerin eğitim ve entegrasyonuna çok farklı başlıklar altında BÜYEM’in verdiği eğitimleri özetledi.