BÜYEM'DEN ÖĞRETMENLERE ÖZEL PROGRAM

“ÖĞRETMENLİK AKTÖRLÜKTÜR” Bireyler arasında dolaysız bir iletişim ve sinerji yaratan oyun-drama ve tiyatro çalışmaları günümüzde öğrenci merkezli eğitim sisteminin vazgeçilmez öğelerinden biri haline gelmiştir. Yaparak ve yaşayarak eğitim tekniklerini bilmek, mesleki anlamda kendini geliştirmek isteyen her öğretmen için gereklidir.  BÜYEM sertifikalı atölye çalışması okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ders veren öğretmenlere yönelik tasarlanmıştır. Atölye çalışmalarına katılabilecek öğretmenler aşağıdaki şekildedir: Okul Öncesi Sınıf Öğretmenleri İlkokul Sınıf Öğretmenleri İngilizce Öğretmenleri Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık (PDR) Uzmanları Branş Öğretmenleri (Müzik, Resim, Beden Eğitimi vs.) Ortaokul ve Lise Branş Öğretmenleri Atölye çalışması Milli Eğitim Bakanlığı onaylı temel drama kursu baz alınarak hazırlanmıştır. Atölye çalışma konuları şu şekildedir: Oyun kuramları Çocuk gelişimi ve yaş grubu gelişim özeliklerine göre oyun türleri Eğitim amaçlı kullanılması yararlı çocuk oyunları Dramanın kullanım alanları ve işlevleri Tanışma oyunları Ice-breakers (buz kırıcı oyunlar) Warm-up egzersizleri (ısınma ve hareket egzersizleri) Dikkat ve konsantrasyon egzersizleri Doğaçlamalar ve spontenlik Dil gelişimini destekleyen tiyatro ve drama oyunları Çocuklarla yapılan yılsonu gösterileri için modern yaklaşımlar Kendini etkili ifade etmek için sunum yapma yöntemleri Orff yaklaşımı yoluyla müzik ve hareket..

Toplam 24 Saat süreli olan eğitmimiz Perşembe günleri saat:18:30-21:30 saatleri arasıdan BUYEM Merkez Binasinda verilecektir. Eğitim ücreti KDV dahil 750TL'dir.