Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı - Eylül 2018 Rezervasyonları Başladı.

Kendi kurmaca metinlerinizi yazarken yaratıcılığınızı daha iyi ortaya koyabilmek, içgörü kazanmak, temel yazım ve kurmaca teknikleri hakkında bilgi düzeyinizi yükseltmek, edebiyat dolu zaman geçirmek için. Eylül 2018 Rezervasyon Kayıtları başladı.

YARATICIK YAZARLIK KURSU

Uygulamalı bir seminer dizisi olarak tasarlanmış olan Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda kurmaca edebiyat yapıtlarının (öykü ve roman) nasıl üretildiği konusunda bilgiler aktarılacak; hikâyenin unsurları, kurmaca metinde zamanın kullanımı, mekânın işlevi, karakterlerin yaratılması, olay örgüsünün yapılandırılması, klasik ve modernist anlatım biçimleri, edebi türler, dramatik gerilimin oluşturulması gibi yazma tekniğine ilişkin konular yetkin örnekler* üzerinde tartışılacaktır. Tüm bu yöntemlerin yanı sıra, edebiyatın insan yaratıcılığı ile ilişkisi irdelenecek, ilhamın kaynakları araştırılacaktır. Amaç, katılımcıların kendi kurmaca metinlerini yazarken yaratıcılıklarını daha iyi ortaya koyabilmeleri için yol göstermek ve içgörü kazanmalarına yardımcı olmaktır. Atölye süresince katılımcılar yazdıkları öyküleri tartışacak, yazma tekniğini etkileşimli bir eleştiri ortamında geliştirecektir.

[*Franz Kafka, Umberto Eco, J.L. Borges, Yusuf Atılgan, Tomris Uyar, Orhan Pamuk, Ahmet Hamdi Tanpınar, Leyla Erbil, Vüsat O. Bener, Ayfer Tunç… ]

Kimler katılabilir: Öykü ve roman yazmak isteyenler.

Çarşamba sınıfı: 19 Eylül 2018 (19:30-22:00)

Cumartesi sınıfı: 22 Eylül 2018 (10:30-13:00)

Süre: 10 hafta (25 saat)

Ücret: 1.750 TL (KDV dahil) Ödemeler Axess, Bonus ve Shop & Miles Card’larına 3 taksit olarak uygulanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları ve Öğrencilerine %10 Peşin ödemelerde %5 indirim yapılmaktadır.

Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programı’na katılmış olanların devam edebilecekleri bir atölye çalışması. Katılımcıların yazdıkları öykülerin ve roman kurgularının irdelendiği oturumlarda modernist ve postmodern anlatım biçimleri tartışılacaktır. Atölyenin amacı katılımcıların Yaratıcı Yazarlık Kursu’nda temellerini öğrenmiş oldukları kurmaca tekniklerini özgürce deneyebilecekleri ve profesyonel destek alabilecekleri bir ortam yaratmaktır.

YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

Kimler katılabilir: Yaratıcı Yazarlık Eğitim Programını tamamlamış olanlar.

Perşembe sınıfı: 20 Eylül 2018 (19:30-22:00)

Cumartesi sınıfı: 22 Eylül 2018 (14:00-16:30)

Süre: 10 hafta (25 saat)

Ücret: 1.750 TL (KDV dahil) Ödemeler Axess, Bonus ve Shop & Miles Card’larına 3 taksit olarak uygulanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Mezunları ve Öğrencilerine %10 Peşin ödemelerde %5 indirim yapılmaktadır.

Rezervasyon ve Detaylı Bilgi:
Zübeyde Karaman
BÜYEM Eğitim Sorumlusu